Nega koze zimi
5 saveta dermatologa za negu kože po hladnom vremenu
6. фебруара 2018.
Joga
Naučnici tvrde: joga podmlađuje lice! Ali po kojoj ceni?
28. фебруара 2018.

Kratko umivanje hladnom vodom dva puta dnevno opisuje režim nege za barem 80% muškaraca u Srbiji (procenat smo izmislili, ali smo poprilično sigurni da smo blizu 🙂 ).

Dragi naši muškarci, vreme je da posvetite malo pažnje svojoj koži. Pritom ne morate da koristite desetak preparata dnevno – obećavamo da su saveti koje smo pripremili za vas praktični i izvodljivi bez puno maltretiranja.

Korak 1. Čišćenje

Sapun je grub za kožu, isušuje je i smanjuje njenu prirodnu odbrambenu moć. Zamenite običan sapun nežnijom opcijom, i to sredstvom za čišćenje koje ne sadrži agresivne deterdžente. Ovi sastojci isušuju kožu, a suva koža stvara bore i brže stari, što nikome od nas ne ide u prilog.

Korak 2. Brijanje

Ako je vaš imidž brada, onda slobodno preskočite ovaj korak. U suprotnom – pobacajte jeftine brijače za jednokratnu upotrebu i nabavite kvalitetniji brijač. Dobar brijač neće oštetiti vašu kožu i stvoriti mini posekotine, a i oštar žilet će ostaviti vašu kožu glatkom i nežnom.Sem toga, važno je da odaberete gel ili penu za brijanje sa hidratišućim sastojcima – ponovo se vraćamo na sredstva koja isušuju kožu, a koja bi trebalo da izbegavate.

Idealno vreme za brijanje jeste tokom ili odmah posle tuširanja, kada je koža još uvek mekana zbog pare i toplote. Čim završite sa brijanjem, nanesite losion bez alkohola koji će vam umiriti kožu i smanjiti rizik od iritacije.

covek se brije

Korak 3. Hidratacija

U prva dva koraka smo sprečavali kožu da gubi vlažnost, sada je vreme da joj vlažnost nadoknadimo. Kvalitetan krem će ostaviti vašu kožu mekanom i sprečiti ubrzano starenje. Izaberite preparat koji ostavlja lagan osećaj na koži, ali joj istovremeno pruža sve što joj je potrebno – hidrataciju, umirivanje i zaštitu od spoljašnjih uticaja.

Kada je losion za telo u pitanju (ili krem za lice, ako imate bradu), verovatno ga izbegavate u širokom luku. Razlog? Dlake. Na telu, kao i na licu, dlake igraju ulogu barijere, štiteći kožu od hladnoće, vetra, iritanasa… Ali i od bilo čega što želimo da nanesemo na nju. Zato je važno da izaberete preparat na uljanoj bazi koji će moći da prodre kroz folikul dlake, ali koji je dovoljno lagan da ne napravi umašćeni haos od zamršenih dlaka.

Korak 4. Zaštita od fotostarenja

Muška koža lica je nešto zaštićenija od UV zračenja od ženske zbog dlaka. Ali to ne znači da ste potpuno zaštićeni. UV zraci mogu izazvati ozbiljno oštećenje kože, zato je važno da štitite kožu svakog dana (čak i zimi!), preparatom sa dovoljnim SPF-om. Ako se dvoumite kako da odaberete odgovarajuću zaštitu, pročitajte naš tekst koji vam nudi nekoliko praktičnih saveta.

panthenol men

Panthenol men cream gel je lagane teksture, specijalno formulisan za kožu muškaraca.

Muškarci su odabrali….

…naš Panthenol men crem gel kao idealno rešenje za negu i regeneraciju kože. Zbog svoje inventivne formulacije, glavni sastojak ovog krem gela – pantenol, lakše prodire među folikule dlake i vezuje vodu u površinskim slojevima kože, što je čini mekom i elastičnom. Hidrirana koža je otpornija na spoljašnje uticaje, a da bi zaštita bila potpuna tu je i vitamin E koji štiti kožu od slobodnih radikala.

Crystal Derma
Crystal Derma
Tim farmaceuta, specijalista tehnologije i kozmetologije, i dermatologa piše za vas. Odgovaramo na vaša pitanja i nedoumice, analiziramo trendove i delimo sa vama savete za blistav i zdrav ten.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *