Viseće bradavice
Viseće bradavice
31. januar 2020.
Kozmetička ambalaža
Otkrivamo: šta kriju simboli na kozmetičkoj ambalaži
20. februar 2020.
Viseće bradavice
Viseće bradavice
31. januar 2020.
Kozmetička ambalaža
Otkrivamo: šta kriju simboli na kozmetičkoj ambalaži
20. februar 2020.

Nega za muškarce: brijanje bez akni i uraslih dlaka

U nastavku serijala tekstova o nezi za muškarce, pričamo o najboljim savetima uz koje će brijanje ići glatko, bez iritacije, svraba i neprijatnih promena na koži.

Korak prvi: obezbedite kvalitetan ‘alat’

Svaki dobar posao počinje nabavkom dobrog alata, pa je to i ovde slučaj. Za efikasno brijanje biće vam potrebno:

kvalitetna četkica (dobra četkica neće samo lako napraviti penu, već će i uraditi blagi piling na koži i ukloniti mrtve ćelije. Stručnjaci kažu da su najbolje one od veprove dlake);

– preparat za brijanje koji neće isušiti kožu (birajte kremaste formulacije koje će bolje podmazati brijač, po mogućstvu sa hidrantnim sastojcima);

oštar brijač (što oštriji žilet, to bolje – lakše će kliziti po koži. Zlatno pravilo je da se žilet ili jednokratni brijač menjaju posle 5 do 10 brijanja, zavisno od toga koliko vam je brada gusta, odnosno koliko su dlake na licu jake);

aftershave bez alkohola.

Korak drugi: istuširajte se.

Topla voda i para će otvoriti pore i omekšati bradu – to je najlakši način da zamenite tradicionalni berberinov topli peškir na licu. A ako još uvek koristite jedan isti proizvod za pranje tela i lica (što je greh broj 1 na našoj listi), zamenite gel za tuširanje Atopik mlečnom kupkom i slobodno je koristite i za tuširanje i za umivanje.

Korak treći: podmazivanje.

Na vlažno lice nanesite krem, gel, penu ili sapun za brijanje koje koristite i četkicom napravite bogatu penu. Ne preterujte sa količinom proizvoda koji nanosite, već se držite uputstva na pakovanju.

Korak četvrti: brijanje.

Nemojte previše pritiskati brijač o kožu. Ako je dovoljno oštar i napravili ste dobru penu, trebalo bi da klizi po koži bez zapinjanja. Trudite se da idete niz, a ne uz dlaku da biste sprečili urasle dlake, posekotine i iritaciju.

Kada završite, dobro isperite brijač toplom vodom, da isperete svu penu i zaostale dlake.

Korak peti: završnica.

Umijte se hladnom vodom (da zatvorite pore), osušite kožu čistim i mekanim peškirom (tapkajte, ne trljajte), i nanesite aftershave, a onda i hidrantni krem kao što je Panthenol men cream gel.

Voila! Rezultat je savršeno glatka koža bez crvenila.

Ostale tekstove na temu nege za muškarce, naći ćete ovde:

Crystal Derma
Crystal Derma
Tim farmaceuta, specijalista tehnologije i kozmetologije, i dermatologa piše za vas. Odgovaramo na vaša pitanja i nedoumice, analiziramo trendove i delimo sa vama savete za blistav i zdrav ten.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *