5 predloga kako da izgledate u novogodišnjoj noći
29. decembar 2017.
Uživanje
Razmazite svoju kožu
12. januar 2018.
5 predloga kako da izgledate u novogodišnjoj noći
29. decembar 2017.
Uživanje
Razmazite svoju kožu
12. januar 2018.

Koliko god da ste posvećeni svom režimu nege, sigurno postoje neke stvari koje biste želeli da popravite. Možda ponekad zaspite sa šminkom na licu ili se ne sećate kada ste poslednji put posetili dermatologa? Šta god da je vaš tajni greh, želimo da vas inspirišemo da vam ova godina bude najbolja do sada – a prvi korak jeste da mi sami budemo bolji. Zato pogledajte naše predloge i obećajte sebi da ćete usvojiti neke nove, bolje navike.

Odluka br. 1 Osvežiću svoju rutinu

Kada ste poslednji put analizirali da li vam vaš režim nege uopšte odgovara? Ovo doba godine je idealno vreme za uvođenje nove rutine – najpre odredite svoj tip kože, a zatim razmislite koje bi proizvode u vašem dnevnom režimu trebalo zameniti. Možete i počastiti svoju kožu personalizovanim kremom koji će naš tim formulisati nakon merenja raznih parametara vaše kože (pročitajte više o personalizovanoj kozmetici ovde).

Odluka br. 2 Redovno ću koristiti piling

Kako starimo naša koža se sve sporije obnavlja, pa joj je potrebna mala pomoć inače naš ten poprima sivkastu boju i umoran izgled. Redovnim korišćenjem (jedanput nedeljno) nežnog pilinga rešićete se mrtvih ćelija kože i dopustiti joj da zasija punim sjajem. Samo budite pažljivi – odaberite piling malih čestica i koristite nežne kružne pokrete dok masirate kožu.

Odluka br. 3 Skidaću šminku baš svake večeri

O ovome smo već pisali (ovde), pa nećemo previše pričati na tu temu. Samo da vas podsetimo da šminka zapušava pore, pa svake noći kada umorni legnete u krevet sa šminkom na licu vaša koža mora da se bori i nema priliku da se obnovi i odmori.

Odluka br. 4 Svakog dana ću koristiti SPF, bez obzira na doba godine

Već smo dosadili i vrapcima na grani, ali to je samo zbog toga što je zaštita od UV zračenja toliko važna. Ne samo da će vam koža brže stariti, već rizikujete i ozbiljnija oboljenja kože, kao što je rak. Ne zaboravite da koristite zaštitne preparate renomiranih proizvođača koji vam garantuju nivo zaštite označen na pakovanju.

Odluka br. 5 Zakazaću pregled kod dermatologa

Kad smo već kod UV zračenja i oštećenja kože, nije zgoreg podsetiti vas da zakažete kontrolu kod dermatologa čim prođu praznici. Proveravajte svoje mladeže jednom godišnje, ali ako primetite promenu na koži nemojte čekati godinu dana da odete na pregled. Ako uočite promene u boji, veličini mladeža ili neke nove izrasline, obavezno konsultujte dermatologa – promene uočene na vreme često se mogu sanirati bez ozbiljnijih posledica, ali ako ne odreagujete na vreme, može se razviti daleko ozbiljniji problem. Ne želimo da vas plašimo, ali važno je da preuzmete odgovornost nad sopstvenim zdravljem i redovno kontrolišete svoju kožu.

Odluka br. 6 Posvetiću više pažnje svojim rukama, vratu i dekolteu

Vrat i dekolte

Ove delove tela često zaboravljamo kada je nega u pitanju, a na njima se godine vide isto tako brzo kao i na licu. Koža vrata i dekoltea je nežnija nego na ostatku tela, pa zahteva negu sličnu onoj koju koristimo na licu. Sa druge strane, naše ruke su svakodnevno izložene raznim agresorima, pa im je potrebna snažnija nega, sa masnijim formulacijama (detaljniji tekst pronaći ćete ovde).

Odluka br. 7 Prestaću da budem sama svoj kozmetičar

Dobro nam je poznata situacija – uveče dok skidate šminku primećujete novu bubuljicu na čelu. Preuzimate stvar u svoje ruke, rešavate se bubuljice i odlazite na spavanje. Međutim, ujutru kada ustanete u ogledalu vas čeka mnogo gora situacija od one koja vas je ispratila u krevet. Istiskivanje bubuljica, naročito nečistim rukama, može samo da pogorša stanje, pa i da ostavi trajne ožiljke. Zato ove godine obećajte da ćete prestati da dodirujete lice rukama u toku dana i da ćete prepustiti kozmetičke tretmane profesionalcima.

Odluka br. 8 Konačno ću početi bolje da jedem

Pri tom mislimo na kvalitet, ne na kvantitet – ishrana je vrlo važna kada je nega kože u pitanju. Namirnice koje unosimo svakoga dana određuju da li će naša koža biti zategnuta, sveža i otporna na spoljašnje uticaje, ili će biti dehidrirana, umorna i sklona nečistoćama. Za početak, pročitajte naš tekst na ovu temu – pa čim prođu praznici (ne budimo nerealni), rešite se brze hrane i grickalica i zamenite ih voćem i povrćem.

Odluka br. 9 Redovno ću čistiti četkice i sunđere

Četkice i sunđeri za šminku sjajan su izvor bakterija. Zato ih jednom nedeljno operite nekim nežnim sredstvom kao što je bebi šampon, i dobro osušite na vazduhu.

Četkice za šminku

Odluka br. 10 Raščistiću kozmetički ormarić

Za novi početak rešite se svih preparata koje više ne koristite, koji vam ne prijaju, koje nikada niste ni koristili ili kojima je istekao rok upotrebe. Nered u domu stvara nered u glavi, pa usvajanje boljih navika započnite jednim generalnim čišćenjem prostora u kom živite – počnite od kupatila i kozmetičkog stočića.

Crystal Derma
Crystal Derma
Tim farmaceuta, specijalista tehnologije i kozmetologije, i dermatologa piše za vas. Odgovaramo na vaša pitanja i nedoumice, analiziramo trendove i delimo sa vama savete za blistav i zdrav ten.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *