7 koraka do savršene nege

Kada počnete da pratite sajtove i blogove posvećene nezi kože, nemojte se iznenaditi ako se osetite kao Alisa u zemlji čuda. Na raspolaganju vam je toliko informacija da se često možemo osetiti kao da ne znamo odakle da počnemo. Zato smo ovog puta za vas pripremili sažet i jednostavan vodič do savršene nege kože u samo 7 koraka – naravno, kao i uvek, tu smo za sva vaša pitanja!

Korak br. 1: Odredite svoj tip kože

Tip kože određuje i njene potrebe – zato se potrebe suve kože toliko razlikuju u odnosu na masnu ili mešovitu. Kada odredite svoj tip kože, možete početi da tragate za preparatima koji su namenjeni vašem tipu, što će vam itekako skratiti potragu. Takođe, tip kože će vam biti dobra polazna tačka ako pokušavate da pronađete više informacija na internetu. Počnite odmah sa našim testom za određivanje tipa kože, ili za preciznije rezultate, zakažite merenje u našoj laboratoriji uz pomoć posebne aparature koja određuje količinu vlage, sebuma, crvenila, pigmentaciju i pH vrednost.

Korak br. 2: Čišćenje

Čišćenje kože je izuzetno važan korak u vašem režimu nege. Preparati koje koristite za čišćenje moraju biti efikasni, ali izuzetno nežni kako ne bi skinuli zaštitni sloj sebuma i tako učinili da koža postane osetljiva na spoljašnje uticaje. Nikako nemojte koristiti običan sapun za umivanje, i nemojte se oslanjati na maramice za skidanje šminke (u redu je koristiti ih s vremena na vreme, na primer ako putujete ili ste užasno umorni, ali maramice nisu pogodne za svakodnevno korišćenje). Skidanje šminke pred spavanje je obavezno – ostavite pakovanje maramica na noćnom stočiću ako dođete kasno kući i stropoštate se u krevet, kako ne biste imali izgovor da zaspite sa puderom i maskarom na licu.

Korak br. 3: Serum

Koncentrovani preparati tipa seruma će pružiti vašoj koži instant dozu nege koja će joj pomoći da se izbori sa svakodnevnim izazovima. Na primer, isprobajte Bioon regenerativno ulje koje sadrži ulja argana, nevena i ruže. Ovo ulje će koži vratiti izgubljenu vlažnost, poboljšati njenu elastičnost i zaštititi je od spoljašnjih uticaja uz pomoć visokog sadržaja antioksidanasa.

Korak br. 4: Dodatni tretman

Iskoristite svoj dnevni režim da targetirate i specifične probleme na svojoj koži – bez obzira da li su u pitanju ožiljci, fleke od sunca ili akne. Korišćenjem preparata koji su specijalno dizajnirani za oporavak kože od raznih oštećenja dobićete brže i bolje rezultate. U našoj laboratoriji razvili smo Bioon liniju sa Arcaro® kompleksom koji ubrzava oporavak i regeneraciju kože.

Korak br. 5: Hidratacija

Dobra hidratacija je ključ lepe kože, zato je važno da pronađete krem koji vam savršeno odgovara. I nemojte se prevariti – tip kože ne otkriva tako lako da li je vaša koža dehidrirana, pa se često događa da masnoj koži fali vlažnosti.

Korak br. 6: UV zaštita

Ne zaboravite na SPF zaštitu, čak i tokom zimskih meseci. UV zraci prodiru do naše kože i po oblačnom danu, kroz prozor automobila, pa čak i kroz vrlo tanku odeću. Zato se redovno štitite kako biste sprečili ozbiljnija oštećenja i usporili fotostarenje.

Korak br.7: Personalizacija

Savršen režim nege je onaj koji je u potpunosti prilagođen vašim potrebama. Zato je poslednji korak našeg režima upravo taj – kreiranje proizvoda po vašoj meri. Ako niste upoznati sa personalizovanom kozmetikom, pročitajte više ovde ili zakažite konsultaciju sa našim stručnim timom.

201702-bioon-fatured-v1

Bioon

BIOON Skin Care prirodna linija proizvoda za brži oporavak i regeneraciju kože Tim stručnjaka je pažlivo osmislio i kreirao kolekciju od pet proizvoda koji zajedničkim korišćenjem dovode do značajnog poboljšanja i potpunog oporavka kože za nekoliko nedelja. BIOON Skin Care kolekcija je namenjena za intenzivnu negu i regeneraciju kože nakon hirurških intervencija, kao i drugih […]

Posted in Blog and tagged , , , , , , , .

4 Comments

  1. Pingback: Nega kože iz prirode: pantenol - Crystal Derma

  2. Pingback: Nova godina, nova ja! - Crystal Derma

  3. Pingback: Razmazite svoju kožu - Crystal Derma

  4. Pingback: Stres se vidi i na koži - evo kako da joj pomognete u odbrani - Crystal Derma

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *