Da li će kontracepcija uticati na moju kožu?
P&O: Da li će kontracepcija uticati na moju kožu?
12. novembar 2019.
Viseće bradavice
Viseće bradavice
31. januar 2020.
Da li će kontracepcija uticati na moju kožu?
P&O: Da li će kontracepcija uticati na moju kožu?
12. novembar 2019.
Viseće bradavice
Viseće bradavice
31. januar 2020.

Evo gde muškarci najčešće greše u nezi kože

Možda će vam zvučati kao stereotip, ali statistika je jasna – žene više brinu o svojoj koži, troše više novca na negu i češće posećuju kozmetičke salone.

Ipak, poslednjih godina su se i muškarci zainteresovali i počeli da obraćaju malo više pažnje na negu svoje kože. Dobro je znati da iako postoje neki preparati koje možete da delite sa svojim partnerom, ipak postoje značajne razlike između polova, pa tako i nega mora da se razlikuje. Neke od grešaka koje smo ispod naveli su specifične za muškarce, dok će se u drugima možda i neke od naših čitateljki prepoznati.

Greška br. 1 Muškarci koji koriste jedan te isti sapun za lice i telo

Takozvani jači pol često bira najjednostavnije rešenje kada je nega u pitanju, pa ćete na pitanje “Čime se umivate?” dobiti odgovor: “Sapunom ili gelom za tuširanje”. Osim ako je u pitanju blagi sapun tipa sindeta, a ne klasi;an sapun koji obilno peni, ovi proizvodi izuzetno isušuju kožu i nikako nisu pogodni za umivanje, a kod osoba sa suvom kožom ni za tuširanje.

Greška br. 2 Muškarci koji se umivaju samo vodom

Ova greška nije ni blizu tako štetna kao prva, ali većini muškaraca jeste potrebno nežno sredstvo za umivanje kojim će skinuti sve nečistoće, prašinu, zagađenje, višak masnoće, itd. Probajte Atopik mlečnu kupku, za lice i telo.

Greška br. 3 Muškarci koji ne koriste SPF

Da ne dužimo, pošto smo već više puta pisali na ovu temu – SPF je obavezan, svakog dana, tokom cele godine, bez obzira na to da li ste tamnoputi ili svetlog tena.

Greška br. 4 Muškarci koji zanemaruju svoju bradu

Bez obzira da li je izbor sveže obrijano lice, kratka ili duga brada, sve tri opcije zahtevaju posebnu negu. Koža ispod brade često može biti iritirana, suva, sa crvenilom ili svrabom. Zato je važno negovati je na odgovarajući način – više o ovome u nekom od narednih tekstova.

Greška br. 5 Muškarci koji koriste pogrešne proizvode za brijanje

Spisak je poduži – problem može izazvati tup brijač, pena koja isušuje, losion sa iritansima, četkica za brijanje koja se ne pere često… Sve to može dovesti do iritacije, pojave bubuljica ili uraslih dlaka na licu. Pogledajte i naše prethodne tekstove o nezi za muškarce:

Crystal Derma
Crystal Derma
Tim farmaceuta, specijalista tehnologije i kozmetologije, i dermatologa piše za vas. Odgovaramo na vaša pitanja i nedoumice, analiziramo trendove i delimo sa vama savete za blistav i zdrav ten.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *