Nega koze u 30-im

Kakvu negu koža traži u 30-im

Svako doba nosi svoje izazove, a to važi i kada je nega kože u pitanju. Već smo pričali o nezi koju koža traži u 20-im, pa ovog puta nastavljamo u istom ritmu i analiziramo potrebe kože koja je prešla tridesetu.

Bez obzira da li su vas tridesete zatekle u jurnjavi za karijerom ili za vašim mališanima (ili pak jurcate na oba fronta), vrlo je verovatno da i vi živite brzo i najčešće, stresno. Ako ste vi pod stresom, i vaša koža je, pa se potrudite da joj makar kroz adekvatnu negu pomognete da održi svoj zdrav i mladolik izgled. Neke od stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju su:

1. Gubljenje elastičnosti

Kako vreme prolazi, elastin i kolagen u našoj koži nastavljaju da se razgrađuju brže nego što se oporavljaju, pa koža polako ali sigurno gubi svoju mladalačku elastičnost. Ovo se najlakše primećuje kroz pojavu prvih bora, i to najčešće tzv. bora smejalica oko usana i uglova očiju. Ako imate masnu kožu, možete očekivati da se bore pojave nešto kasnije, ali za dame sa suvom kožom pravovremena nega je neophodna.

Ako do sada niste, pronađite antirid koji vam odgovara, u svakodnevnu negu uvrstite kremove sa antioksidativnim svojstvima i moćnom hidratacijom, i nahranite kožu iznutra – korisne masnoće čuda čine za ten, ali ne zaboravite i na dovoljnu količinu vode.

Bore

Mali trik da proverite da li ste dovoljno hidrirani

Verovatno već znate da bi trebalo da pijemo oko 2l vode dnevno. Ova cifra zavisi od naše telesne mase, ali i drugih faktora, ali oko 8 čaša vode je dobar cilj kome bi trebalo da težimo.

Međutim, kako da procenite da li ste dovoljno hidrirani?

Test turgora odnosno elastičnosti kože ima smisla tek kada smo ozbiljno dehidrirani,  što ne bismo smeli da dozvolimo (test turgora kože se izvodi tako što uštinete kožu i pratite šta se dešava. Hidrirana koža će se brzo vratiti u početno stanje, dok će suvoj koži bez dovoljno vode biti potrebno više vremena da se izravna i da tragovi štipanja nestanu). Brži test kojim možete proveriti svoju hidrataciju svakog dana jeste provera boje urina. Ovo zvuči gore nego što zapravo jeste – samo bacite pogled na svoj urin tokom dana i znaćete koliko vode vaše telo sadrži. Tamniji urin je koncentrovan što znači da telo zadržava vodu, što dalje znači da je nema dovoljno; dok je svetao urin znak dobre hidratacije. Ovo pravilo jedino ne važi za jutarnji urin koji će i kod dobro hidratisane osobe biti taman, zbog koncentrovanja tokom noći.

2. Ne zaboravite na noćni tretman

bioon-reg-ulje-flasica-kutija-trans

Noć je vreme kada se naša koža oporavlja, pa je to idealna prilika da je tretirate proizvodima kojima možda treba malo više vremena da deluju. Pritom mislimo pre svega na serume sa koncentrovanim sastojcima, kao što je Bioon regenerativno ulje sa uljima nevena, argana i ruže. Ova ulja ne samo što vraćaju koži preko potrebnu vlažnost, već je i štite od dejstva slobodnih radikala, pa samim tim i ublažavaju štetno dejstvo UV zraka. Dakle, iako se tokom dana sigurno štitite adekvatnim SPF-om, uveče nanesite intenzivan tretman kako bi se koža oporavila i pripremila za novi dan.

Serume i ulja možete koristiti samostalno ili sa kremom za noćnu negu, zavisno od proizvoda. Osnovna razlika između kremova za dnevnu i noćnu negu jeste u intenzitetu tretmana i ’težini’ formulacije. Noćni krem će biti intenzivniji i teži od dnevnog, koji mora biti lagan i prozračan što zbog dnevnih aktivnosti, ali i zbog šminke kojoj služi kao podloga.

Bioon regenerativno ulje već nakon nekoliko dana korišćenja vraća koži mekoću, sjaj i elastičnost. Regenerativno ulje se može koristiti za intenzivni tretman suve i zrele kože. Više o Bioon liniji pročitajte ovde.

3. Redovan piling

Sa godinama stepen obnove ćelija se smanjuje – to znači da mrtve ćelije sporije opadaju sa površine kože, pa je potrebno više vremena da ih zamene nove, žive ćelije. To praktično znači da ten poprima sivkast, umoran izgled. Ovo se najefikasnije rešava redovnim, ali nežnim pilingom (dva puta nedeljno je sasvim dovoljno). Možete koristiti vrlo blag fizički ili hemijski piling na bazi voćnih kiselina na primer. Piling neće samo učiniti ten sjajnim i zdravim, već će i sprečiti pojavu akni, na koje niste imuni čak i nakon što ste davno izašli iz puberteta.

201702-bioon-fatured-v1

Bioon

BIOON Skin Care prirodna linija proizvoda za brži oporavak i regeneraciju kože Tim stručnjaka je pažlivo osmislio i kreirao kolekciju od pet proizvoda koji zajedničkim korišćenjem dovode do značajnog poboljšanja i potpunog oporavka kože za nekoliko nedelja. BIOON Skin Care kolekcija je namenjena za intenzivnu negu i regeneraciju kože nakon hirurških intervencija, kao i drugih […]

Nega suve kože

Nega suve kože

Suva koža zahteva svakodnevnu adekvatnu negu, bez obzira da li je u pitanju samo kozmetički problem ili se javlja kao prateći simptom nekih oboljenja.

atopik-featured-v4

Suva i atopična koža: Atopik

Atopik postiže Izraženu hidrataciju aktivnim supstanacama koje zadržavaju vlagu u površinskim slojevima kože i regenerišu prirodni lipidni film.

Fleke od sunca

Fleke od sunca – bezazlene, ali neprijatne

Fleke od sunca nastaju nakon izlaganja suncu i mogu se javiti bilo kada tokom života na licu ili na gornjem delu tela. Najčešće se pojavljuju kod tamnoputih osoba, čija koža lako tamni i teže gori na suncu.

Antisolar DD krem

Antisolar DD krem

Antisolar DD krem je multifunkcionalni dnevni krem sa anti-age efektom, UV zaštitom širokog spektra i optimalnim hidrirajućim efektom.

Објављено у Blog и означено , , , , , , , .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *