Kozmetički post ili skin fasting
Kozmetički post ili skin fasting
8. maj 2019.
Kako alkohol čini da izgledate 10 godina starije
Kako alkohol čini da izgledate 10 godina starije
27. maj 2019.
Kozmetički post ili skin fasting
Kozmetički post ili skin fasting
8. maj 2019.
Kako alkohol čini da izgledate 10 godina starije
Kako alkohol čini da izgledate 10 godina starije
27. maj 2019.

Proleće nam je stiglo (doduše samo kalendarski), što znači da je i leto iza ćoška. Pred nama je sezona kratkih suknji, još kraćih rukava i kože izložene pogledima. Zato se svakog proleća pojavi mnoštvo trendova sa ciljem da koža izgleda sveže, zategnuto, blistavo… Jednom rečju, savršeno.

Za vas smo na jednom mestu sakupili najpopularnije trendove koji su obeležili proleće 2019. godine.

Trend br. 1 Uređaji za čišćenje lica

Iako su odjeknuli u javnosti prošle godine, ovi mali vibrirajući aparati-četkice uporno dominiraju kozmetičko tržište. Napravljeni su od silikona i na svojoj površini imaju resice različitih veličina, kako bi mogli da očiste i nezgodne delove lica kao što su pregibi oko nosa ili ivica vilice.

@tamara

Koriste se tako što se prvo nanese sredstvo za čišćenje lica, a zatim se ovim uređajem dobro umasira. Time se povećava efikasnost, prljavština se temeljno uklanja, pa se smanjuje rizik za nastanak bubuljica i mitisera.

Uz ovaj uređaj probajte našu Atopik mlečnu kupku, za nežno i efikasno čišćenje čak i najosetljivije kože.

Trend br. 2 Voćne kiseline

Iako su voćne kiseline već dugo neizostavni sastojak anti-age preparata, izgleda da su ovog proleća doživele renesansu. Sve je više preparata na tržištu koji se skoro potpuno zasnivaju na AHA i BHA, odnosno glikolnoj, mlečnoj i drugim kiselinama.

Voćne kiseline ukljanjaju mrtve ćelije sa površine kože, poboljšavaju regeneraciju, uklanjaju umoran i sivkast izgled i male nepravilnosti sa kože.

Samo budite pažljivi – nemojte ih koristiti pre izlaganja suncu pošto je nakon tretmana koža osetljiva na spoljašnje uticaje.

Trend br. 3 Masažeri

Još jedna grupa uređaja je zauzela visoko mesto na našoj listi. Među njima ima i onih jednostavnih, od žada, koji datiraju još iz XVIII veka, ali i onih sofisticiranijih, koji masiraju vibracijom i očaravaju elegantnim dizajnom.

Masažeri se koriste za poboljšanje tonusa kože lica, vrata i dekoltea. Podstiču dreniranje limfe i detoksikaciju, prokrvljenost kože, poboljšavaju efikasnost seruma, itd. Već smo pisali o njihovoj efikasnosti, pa taj tekst pogledajte ovde.

Trend br. 4 Minimalizam

Mari Kondo nam je donela eksploziju saveta za sređivanje ne samo svog doma, već i čitavog života (evo kako da primenite njen sistem na svoju kozmetiku).

Minimalizam je već godinama prisutan, ali je ovog proleća našao mesto i u našim neseserima. Izgleda da su Koreanke sa svojim komplikovanim rutinama ostale u zapećku, a primat je preuzeo moto: “Manje je više”. Ovaj pristup savetuje korišćenje malog broja kvalitetnih i visoko efikasnih preparata.

Trend br. 5 Skin fasting

Za kraj, ne možemo a da se ne osvrnemo na još jedan trend koji su mnogi beauty blogeri već isprobali, a to je kozmetički post. Detaljnije smo pisali o tome u prethodnom tekstu, ali ukratko ovaj trend se zasniva na detoksikaciji kože od kozmetičkih preparata. Na par dana (ili nedelja) prestajete da koristite bilo šta od kozmetike i puštate kožu da se sama ponovo uravnoteži. Ovaj eksperiment je samo za hrabre, i to ako ne patite od ekcema, izrazito suve kože ili iritacije.

Ako budete isprobali neke od ovih trendova, javite nam rezultate – ko zna, možda neki od ovih trendova prerastu u sastavni deo obavezne nege!

Crystal Derma
Crystal Derma
Tim farmaceuta, specijalista tehnologije i kozmetologije, i dermatologa piše za vas. Odgovaramo na vaša pitanja i nedoumice, analiziramo trendove i delimo sa vama savete za blistav i zdrav ten.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *