Čišćenje lica: koje sredstvo je najbolje?
Čišćenje lica: koje sredstvo je najbolje? Farmaceut odgovara.
26. avgust 2021.
Nega masne kože
Nega masne kože
1. oktobar 2021.
Čišćenje lica: koje sredstvo je najbolje?
Čišćenje lica: koje sredstvo je najbolje? Farmaceut odgovara.
26. avgust 2021.
Nega masne kože
Nega masne kože
1. oktobar 2021.

#dolphinskin: Novi makeup trend koji nam se dopada

Svako malo pojavi se neki novi trend u makeup svetu i većina njih mi je preterano komplikovana za svakodnevnu rutinu. Ali zato se s vremena na vreme pojavi nešto što mi se ne samo vizuelno dopadne, nego je i lako izvesti dok se ujutru spremam za posao. To je novi #dolphinskin trend u šminkanju, iliti ‘delfinska koža’.

Čudno zvuči, ali odlično izgleda.

Zato sam ga prvo sama testirala, a onda ga i razložila na proste činioce da bih vama predstavila 6 koraka do ovakvog izgleda. Dakle, ako želite sjajan ten koji izgleda kao jutarnja rosa na lišću, nastavite da čitate – recept je pred vama.

Šta odlikuje ‘delfinsku kožu’?

Samo zamislite kako izgleda delfin kada izroni iz vode – koža je glatka, zategnuta i sjajna. Baš to je suština ovog trenda. Ten sija, na licu nema puno boja, balzam je zamenio ruž i obrve su prirodne, blago raščupane.

Kako da postignete ovakav izgled?

Korak br. 1 Nega je osnova.

Niste valjda mislili da će ovaj članak proći bez priče o kvalitetnoj nezi kože? Naravno da ne možemo bez toga. Ni najatraktivniji trend ni najkvalitetnija šminka neće pokriti dehidrataciju, akne, crvenilo, i td.

Preduslov za uspešan izgled kože kao da ste tek izašli iz bazena jeste da vam je koža:

A) besprekorno hidrirana

Intenzivna hidratacija je neophodna, bez daljnjeg. Ako niste pronašli hidrantni krem koji vam potpuno odgovara razmislite o tome da pređete na personalizovanu negu.

Cena je ista kao da kupujete industrijski krem u drogeriji, a dobijate svež proizvod pravljen prema potrebama vaše kože. Uz to dobijete i konsultacije sa dermatologom i farmaceutima specijalistima kozmetologije u našoj laboratoriji.

Više informacija o personalizovanoj kozmetici naći ćete ovde.

B) bez nagomilanih nečistoća i mrtvih ćelija kože

Redovni piling je efikasan način da detaljno očistimo kožu od svih nečistoća koje se nakupe tokom dana, kao i od odbačenih ćelija kože.

Mehanički piling je dovoljno raditi jednom do dva puta nedeljno, ali razmislite i o korišćenju kiselina. Pisali smo detaljnije o njima, ali poenta je da pravilnim (i bezbednim) korišćenjem možete videti izvanredne rezultate.

C) bez znakova inflamacije

Ovo je najsporiji deo jednačine, jer najvećim delom zavisi od vašeg stila života.

Jedan deo inflamacije izaziva zagađenje okoline (zato smo u našu Dermocosmetics liniju dodali sastojke koji se bore protiv zagađivača i slobodnih radikala).

Drugi deo stvaraju manjak sna, stres, neizbalansirana ishrana, pušenje, hormonske promene…

Ako se pravilno negujete a ne možete da postignete rezultat koji hoćete, razmislite malo o načinu života kojim živite i šta biste mogli da poboljšate.

Korak br. 2 Podloga

Pre bilo kakve šminke nanesite hidrantnu kremu ili serum, da stvorite dobru bazu. To bi trebalo da bude lagan ali visoko hidrantan proizvod, kao što je na primer naša Panthenol emulzija.

Posle toga možete da nanesete podlogu, korektor ili krem sa pigmentom, samo pazite da nijedan proizvod nema matirajući efekat jer je to potpuno suprotno u odnosu na efekat koji hoćemo da postignemo.

Pokrijte podočnjake i nepravilnosti korektorom, i ne preterujte sa količinom proizvoda koji koristite. Bolji efekat ćete postići ako nanesete malu količinu, pa postepeno dodajete ako je potrebno.

Korak br. 3 Obrazi

Kremasto rumenilo je bolji izbor od kamenog za ovaj ‘delfinski’ izgled, a možete da koristite i karmin čija vam nijansa odgovara. Birajte kajsiju ili nežnu ružu kao nijansu koja će vam dati svežinu, a neće odvlačiti fokus.

Korak br. 4 Hajlajter

Posle nege, ovo je možda najvažniji korak. Kremasti hajlajter nanesite prstima, a da pojačate efekat nanesite trunčicu ulja za lice na jagodice. To će im dati dodatni sjaj.

Korak br. 5 Fiksiranje

Laganim prozračnim puderom pređite preko delova na koje niste nanosili hajlajter. To će fiksirati šminku, a neće umanjiti sjaj na ključnim mestima.

Korak br. 6 Ostatak lica

Ostatak lica je veoma umeren – raščešljajte obrve i eventualno ih ukrotite gelom, na trepavice nanesite maskaru, a na usne balzam ili prozirni sjaj.

I – voila! Uživajte u svom novom izgledu.

Za ceo ovaj proces treba vam najviše 10 minuta, pa se vrlo lako može desiti da vam postane deo svakodnevice.

Ako budete isprobali ovaj trend, tagujte nas na Instagramu da vidim kako vam je uspelo.

Do sledećeg čitanja,

Kristina

Kristina D.
Kristina D.
Ja sam farmaceut sa specijalizacijom u kozmetologiji. Volim da pišem o nezi kože, kose i noktiju iz mog ugla, kao stručnjak, ali i kao žena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *