Ruke ispucale od pranja? Evo kako da ih negujete

U jeku pandemije, jedna stvar koju sigurno znamo o COVID-19 jeste da je pranje ruku osnovna preventiva u borbi protiv virusa. Međutim, ako se pridržavate preporuka i perete ruke onoliko dugo i onoliko često koliko stručnjaci preporučuju, vrlo je verovatno da će se to ubrzo odraziti na koži.

Suva i ispucala koža je skoro neminovna, pogotovo ako koristite i dezinficijense na bazi 70% alkohola. Povrh toga što svrbi, zateže i ne izgleda lepo, ispucala koža je i otvoren prolaz za bakterije i viruse, a i sklona je suvim dermatozama kao što je ekcem.

Ovog puta smo vam pripremili niz saveta koji će vam pomoći da ostanete bezbedni tokom epidemije, a da sačuvate lepotu svojih ruku.

Pravilno pranje ruku

Kako se pravilno peru rukeIako vam možda deluje banalno, nije zgoreg ponoviti kako se pravilno peru ruke:

  1. Nakvasite ruke vodom, a zatim ih nasapunjajte. Napravite bogatu penu.
  2. Istrljajte dlanove. Prepletite prste, a onda noktima istrljajte pregibe na prstima i dlanovima.
  3. Istrljajte gornje delove šaka i prstiju.
  4. Pažljivo istrljajte i palčeve, rotirajućim pokretima.
  5. Operite i ručne zglobove (ne savetuje se nošenje prstenja, narukvica i satova).
  6. Isperite ruke čistom vodom, a onda osušite čistim peškirom ili pod sušačem.

Da biste sačuvali kožu, ruke perite mlakom ili hladnom vodom, a ne vrućom. Ruke osušite čistim peškirom ili ubrusom; tapkajte umesto da trljate kožu, da biste smanjili oštećenje.

Koristite nežne sapune umesto gelova za tuširanje, deterdženta za sudove, i td. Ako vam je koža već oštećena, probajte našu Atopik mlečnu kupku kojom možete prati telo, ruke i lice. Očistiće kožu bez isušivanja i iritacije.

Ne zaboravite da nosite rukavice kad god perete sudove, čistite kuću ili dezinfikujete površine.

Gelovi, maramice i sprejevi za dezinfekciju

Već smo pisali da je jedini efikasan i primenljiv dezinficijens za ruke 70% alkohol (ali samo u situacijama kada ne možete oprati ruke). Imajte u vidu da alkohol ipak isušuje kožu, pa smanjite njegovo korišćenje na situacije kada ste van kuće i kada vam sapun i voda nisu dostupni.

Intenzivna nega

vaseline

Vazelin sa dodatkom vitamina E za negu izraženo suve i hrapave kože.

Odmah nakon pranja ruku nanesite hidrantni krem. U ovom slučaju zaboravite na lagane formulacije tipa losiona koje se lako razmazuju i brzo upijaju, već izaberite okluzivne preparate koji će formirati zaštitni film na koži. Vazelin ima sjajnu zaštitnu moć (pročitajte više o ovom efikasnom sastojku ovde), a među našim proizvodima naći ćete ga čistog (bez konzervanasa, emulgatora i veštačkih boja), ili u kombinaciji sa pčelinjim voskom, nevenovim uljem i vitaminom E u Professional kremu za zaštitu ruku. Nanesite debeo sloj ovog krema pred spavanje za regenerativni efekat.

olive-energy-cream

Kreme koje su me oslobodile svih muka suve kože

Nedavno sam počela da koristim vašu kremu za telo sa maslinovim uljem a nakon toga i Neven kremu. Želim da Vam kažem da sam, nakon dugog niza borbe sa suvom kožom tela, pronašla kreme koje su me oslobodile svih muka suve kože. Iskreno sam oduševljena kremama, njihovom cenom, i zaista od srca želim da vas pohvalim. Nastavite tako.

atopik-featured-v4

Suva i atopična koža: Atopik

Atopik postiže Izraženu hidrataciju aktivnim supstanacama koje zadržavaju vlagu u površinskim slojevima kože i regenerišu prirodni lipidni film.

Објављено у Blog и означено , , , , , , , , , , , .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *