Najveća greška dok se privikavamo na zimu

Najveća greška koju činimo dok se privikavamo na zimu

Kalendarski ili ne, zima nam je stigla. Ako nas pitate, bez obzira što se za prvi dan ovog godišnjeg doba uzima 21. ili 22. decembar, za nas zima počinje onda kada iz dubina ormara izvučemo šalove, kape i rukavice.

Sa zahlađenjem nam stižu i razne promene koje utiču na našu kožu. Napolju hladnoća, vetar, sneg, a unutra - grejanje i suv vazduh. Ovi faktori zajedno vode ka isušivanju kože, osećaju zategnutosti, bržem boranju kože...

Kao odgovor na ove promene, možda ste već prihvatili naviku da dva puta godišnje korigujete svoju rutinu i prilagodite režim nege spoljašnjim uslovima. Čestitamo, drago nam je da se pridržavate naših saveta. Ako niste, evo zašto bi to trebalo da učinite.

Žena šeta dok sneg pada

Međutim, tu postoji rizik od jedne kobne greške koja vam može doneti više štete nego koristi.

Koliko god bili posvećeni i entuzijastični vezano za negu kože, nikako

NEMOJTE MENJATI ČITAV REŽIM NEGE ODJEDNOM.

Šta se najčešće dešava?

Kako počnemo sa grejanjem prostorija, tako primetimo da naša koža gubi više vode, često je zategnuta, suva i bez sjaja. Tada odlučujemo da lagane, letnje formule zamenimo težim, hranljivijim. Odlučujemo se za proizvode koji sadrže humektante (sastojke koji vlaže kožu), emolijense (čine kožu mekom i glatkom) i okluzive (stvaraju zaštitni film na koži i sprečavaju gubitak vlage).

I to je u redu. Ova kombinacija je baš ono što je vašoj koži potrebno (osim ako imate problema sa aknama - onda zaobiđite emolijense i okluzive, i držite se moćnih vlažećih sastojaka).

Problem može nastati ako preko noći promenimo čitav režim, pogotovo ako je koža osetljiva. Ako odjednom zamenimo više proizvoda, to može narušiti odbrambenu barijeru kože i dovesti do isušivanja, iritacije, osetljivosti... Čak i do pojave ekcema ili kontaktnog dermatitisa.

Zato kad god menjate svoju rutinu, činite to postepeno. Zamenite jedan po jedan proizvod, i dajte koži vremena da se navikne. Tako ćete smanjiti rizik od iritacije, a i lakše ćete primetiti ako vam određeni proizvod ne odgovara.

atopik-5-trans

Atopik krem mi je umirio kožu za 5 minuta

Uzela sam danas Atopik kremu sa 5% urea-e. To je krema za suvu i osetljivu kožu lica ali kako su mi se obrazi užasno isušili nakon čišćenja treba mi nešto da je nahrani. Umirila mi je lice 2 minuta nakon stavljanja, zaista sve pohvale.

Zaštita kože tokom zime

Zaštita kože tokom zime

Niske temperature, mraz, vetar, dobitna su kombinacija za suvu i oštećenu kožu. Međutim, nisu samo klimatski faktori ono što utiče na zdravlje i izgled naše kože tokom hladnih meseci.

Igranje na snegu

Diskretan, a moćan – vazelin

Zbog svoje sposobnosti da zaštiti kožu i spreči njeno isušivanje, vazelin je postao neizostavan saveznik u brojnim situacijama. Ako nemate teglicu vazelina u vašoj kolekciji preparata za negu kože, vreme je da nabavite jednu, i to iz sledećih razloga…

Posted in Blog and tagged , , , , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Ispravite greške zbog kojih vaša koža pati tokom zime - Crystal Derma

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *