Zasto se ovoliko znojim
Zašto se ovoliko znojim?! 5 razloga za fleke ispod pazuha
13. jul 2018.
Balerina
Kako da sprečite (i lečite) trenje između butina
30. jul 2018.
Zasto se ovoliko znojim
Zašto se ovoliko znojim?! 5 razloga za fleke ispod pazuha
13. jul 2018.
Balerina
Kako da sprečite (i lečite) trenje između butina
30. jul 2018.

11 stvari bez kojih ne smete otići na plažu ovog leta

Šta poneti na plažu sem peškira i kupaćeg kostima? Ako odgovor potražite na starom dobrom Google-u, dobićete preko 93000 rezultata. Naravno, ako biste prihvatili sve savete koji zvuče kao dobra ideja, na pola puta do plaže biste potražili kiropraktičara. Zato smo za vas odabrali 11 najboljih ideja za leto 2018. bez kojih mi iz CrystalDerma-e sigurno nikuda nećemo ići.

1. SPF, naravno.

I to ne bilo koji – dobar SPF mora da ispunjava tri osnovna uslova:

Uz sve to, važno je da se preparat lako razmazuje, da ne ostavlja beli trag na koži, da nema preterano jak miris…

2. Torba za plažu

Pritom ne morate potrošiti ozbiljnu količinu novca da bi torba bila i lepa i funkcionalna. Ove godine izaberite torbu od slame ili mreže, ili jednu od onih koja se pretvara u peškir za plažu. Ili, ako se vešti – zašto ne pokušati DIY pristup? Na YouTube-u i Pinterest-u ćete pronaći gomilu tutorijala, odaberite dezen koji vam se dopada u obližnjoj metraži i pustite mašti na volju.

3. Jastuk

Ne, ne onaj sa vašeg francuskog ležaja – ponesite jastuk na naduvavanje i stavite ga ispod peškira. Kada se vratite sa plaže bez bolova u vratu od ležanja na pesku, javite nam utiske.

4. Rezervni kupaći + kesa za odlaganje

Šta god radili, nemojte sedeti u vlažnom kupaćem. Ako pravite pauzu od kupanja, presvucite se i ostavite mokar kupaći da se osuši (okačite ga o ležaljku ili suncobran). A ako krećete kući, biće zgodno da mokar kupaći ubacite u rezervnu plastičnu kesu kako ne biste nakvasili preostali sadržaj torbe.

Slusanje muzike

5. Slušalice za telefon

Leškarenje u hladovini idealna je prilika da preslušate omiljeni podcast ili audio knjigu koju ste još onda nabavili, a nikako da stignete da je dovršite. Umesto glomaznih slušalica, odaberite male, one koje lako ulaze u uvo i neće vam smetati da sa njima odmarate na ležaljci.

6. Eksterna baterija

Ima li nešto gore nego kada oko podneva bacite pogled na svoj telefon i vidite da je baterija na 11%? Uz eksternu bateriju nećete morati da brinete o tome da li ste na vreme napunili mobilni (sve dok ne zaboravite da napunite i ovu, rezervnu, varijantu. Srećom eksterne baterije mogu da izdrže i do 4-5 punjenja.)

7. Kindle, iPad ili stara dobra knjiga

Knjige

Šta je plaža bez dobre knjige? Umesto da vam polovinu težine kofera zauzmu odabrane knjige za letovanje, prebacite ih na svoj Kindle ili iPad i ponesite koliko god knjiga želite sa sobom. Ako ipak više volite osećaj papira pod prstima, birajte pažljivo pošto knjige stvarno umeju da premaše dozvoljenu težinu prtljaga. Uz to, imajte na umu da nijedna od ove tri opcije nije idealna za plažu, ali će knjiga najpre preživeti uticaj peska ili zalutalog talasa.

8. Termos sa aromatizovanom vodom

U termos sipajte običnu vodu, par kockica leda i dodajte ukuse po izboru – to mogu biti kolutovi limuna ili krastavca, maline, listići nane ili lavande, kriške jabuke… Eksperimentišite i pronađite ukus koji će vam pomoći da svakodnevno popijete onih famoznih 2l vode.

9. Šešir i naočare

Koža lica je osetljivija od tela, a i dug boravak na suncu nas izlaže riziku od toplotnog udara. Zato zaštitite glavu šeširom, a nežnu kožu oko očiju naočarima sa oznakama CE i Filter 3 (što znači da odgovaraju evropskim standardima kvaliteta i pružaju dovoljan stepen zaštite za sunčan dan).

10. Igre za plažu

Igre na plazi

Ovde je važno da budete mudri – ne želite da se preopteretite, a lepo je imati opcije kada vam dosade i leškarenje i plivanje. Dobre ideje koje nisu ni kabaste ni teške jesu frizbi, lopta za plažu (na naduvavanje), set za badminton ili neka društvena igra tipa karata ili jamba, a možete i da igrate asocijacije ili pantomime.

Imate li vi neke predloge? Pišite nam u komentarima, šta je to bez čega se vi ne usuđujete da odete na plažu ovog leta.

Crystal Derma
Crystal Derma
Tim farmaceuta, specijalista tehnologije i kozmetologije, i dermatologa piše za vas. Odgovaramo na vaša pitanja i nedoumice, analiziramo trendove i delimo sa vama savete za blistav i zdrav ten.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *