Uživanje
Razmazite svoju kožu
12. januar 2018.
Jeste li već odustali od svojih novogodišnjih odluka?
2. februar 2018.
Uživanje
Razmazite svoju kožu
12. januar 2018.
Jeste li već odustali od svojih novogodišnjih odluka?
2. februar 2018.

Ovih 5 trendova želimo da zaboravimo – što pre!

Znate onaj osećaj kada iskopate fotografije iz tinejdžerskih dana i pomislite:

Šta li sam ja mislila kad sam se ovako oblačila i šminkala?!

Modni faux pas se svakako može oprostiti u kasnim tinejdžerskim, pa čak i ranim dvadesetim godinama, ali neki trendovi koji su obeležili godinu za nama ostaviće nam gorak ukus u ustima tokom godina, čak i decenija koje nam predstoje. Odabrali smo one koji su na nas ostavili najjači utisak, mada je izbor bio širok.

Trend br. 1 Svemoćno kokosovo ulje

2017. je bila godina veganstva, paleo ishrane, koštunjavog voća i hladno ceđenih ulja. Sve bi to bilo u redu da nismo otišli korak dalje i počeli tim istim uljima da pridajemo magična svojstva – kokosovo ulje smo koristili u čitavoj kući, od kuhinje (prženje na kokosovom ulju smo i probali, ali ulje u kafi?! Hajte, molim vas!) preko kućnih poslova (da li ste znali da možete da ga koristite za čišćenje kupatila? Samo prethodno uplatite osiguranje za slučaj pada u tuš kabini) sve do nege kože i kose.

Tako je ovo ulje skoro pa doseglo opšte poznato kantarionovo ulje koje je odavno neophodni saputnik (ili bolje reći sapatnik) čim se pojave prvi zraci sunca. Ne dajte se prevariti – kantarionovo ulje će vam pomoći da pocrnite, ali i da izgorite i potencijalno ozbiljno oštetite kožu*.

Trend br. 2 Vampirski tretmani

Možda ste već i videli traumatične fotografije Kim Kardašijan nakon jednog od ovih tretmana. Ako vam njeno lice nije dovoljno ulilo strah, poslušajte naš savet i klonite se tretmana koji vam ubrizgavaju sopstvenu krv u lice. Samo zato što je nešto inovativno i popularno, ne znači i da je bezbedno.

Trend br. 3 “Pumpači” usana

Poznato nam je da žene sa dalekog Istoka svim silama pokušavaju da imitiraju zapadnjački izgled, ali nismo očekivali da odu ovoliko daleko, a još manje da se ovaj trend proširi i u Evropi. Tokom prethodne godine Pinterest i Instagram bili su prepuni fotografija devojaka koje treniraju svoje usne da budu punije – neretko završavajući sa krajnje nezavidnim rezulatom. Ovaj eksperiment je dodatno dopunjen trendom sa modnih pisti koji podrazumeva da vam usne izgledaju kao da ste tek pojeli lizalicu od jagode ili višnje.

Trend br. 4 Više je – više?!

Šljokice imaju svoje mesto, to ne poričemo. Devojčice, tematske žurke i novogodišnje proslave su idealan primer. Međutim, ne želimo da ih viđamo svakodnevno i to na svim mogućim delovima tela. Ove godine šljokice su dospele na očne kapke, usne, nokte, ali i na koren kose i – zadnjicu. Sem što izgleda interesantno na Instagramu, moramo da se zapitamo – čemu to?!

Trend br. 5 Stari dobri sunđer za puder

Najbolje smo ipak ostavili za kraj. U eri blogera koji probaju proizvode umesto nas i daju nam svoje mišljenje, tržište je prepuno. Zato neki blogeri i vlogeri odlučuju da se istaknu neobičnim eksperimentima, ali je nekolicina njih ove godine otišla korak predaleko. Trend koji se pojavio i uhvatio zalet jeste nanošenje podloge najbizarnijim mogućim sredstvima. Sunđer su zamenila jaja, cipele, tamponi, pa čak u jednom slučaju i kondom. Zaključak je u većini slučajeva bio da je tačno, tečni puder se može nanositi i drugim objektima sem sunđera koji je tome namenjen i specijalno dizajniran. Ali zašto bismo to radili?

* Kantarion je ubedljivo najgori izbor za ulje za sunčanje, zato što može da izazove fototoksične reakcije. Zato ćete na preparatima za kožu sa kantarionom uvek pronaći napomenu da izbegavate sunce, pa se zbog toga vrlo retko i koristi u kozmetici. Zato ćemo se uozbiljiti na trenutak i podsetiti vas da kožu uvek i svakodnevno (čak i zimi) štitite adekvatnim SPF preparatom i da se ne oslanjate na baš sve bakine recepte.

Crystal Derma
Crystal Derma
Tim farmaceuta, specijalista tehnologije i kozmetologije, i dermatologa piše za vas. Odgovaramo na vaša pitanja i nedoumice, analiziramo trendove i delimo sa vama savete za blistav i zdrav ten.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *