8 zabluda zbog kojih vaša koža izgleda umorno
8 zabluda zbog kojih vaša koža izgleda umorno
10. jul 2019.
Kako da koristite kiseline a da ne oštetite kožu
Kako da koristite kiseline a da ne oštetite kožu
26. jul 2019.
8 zabluda zbog kojih vaša koža izgleda umorno
8 zabluda zbog kojih vaša koža izgleda umorno
10. jul 2019.
Kako da koristite kiseline a da ne oštetite kožu
Kako da koristite kiseline a da ne oštetite kožu
26. jul 2019.

Šta je to što je od ranog jutra do kasne večeri uz vas? Što vas budi, podseća, prekida, zabavlja u časovima dokolice? Na šta se oslanjate za spisak za kupovinu, i za podsetnik da mami kupite poklon za rođendan?

Naravno, u pitanju je vaš telefon.

Naši smart telefoni uglavnom sadrže pregršt aplikacija za svaku sferu našeg života – zabavu, posao, školu, organizaciju, fitnes… Zašto onda isto ne bi važilo i za brigu o koži?

Danas su nam na raspolaganju stotine aplikacija posvećene nezi, a mi smo za vas odabrali 7 najinteresantnijih (neke od aplikacija sa liste su besplatne za preuzimanje, dok se druge naplaćuju).

TroveSkin

Za ovu aplikaciju osnivači tvrde da je sve-u-jednom: koristeći veštačku inteligenciju analizira pore, bubuljice, bore, teksturu i druge probleme na vašoj koži. Zatim, uz pomoć kviza (nalik našem) možete odrediti svoj tip kože i pročitati neki od brojnih članaka o nezi i savetima koji su odabrani prema vašim rezultatima. Na kraju, tu je i dnevnik uz koji možete pratiti napredak i učinak proizvoda koje koristite.

https://www.instagram.com/p/BpWKKYeh_Lr/

Aplikaciju je preuzelo preko milion ljudi i 35.000 recenzija dalo joj je prosečnu ocenu 4.5/5.

Think Dirty

Da li ste se ikada pitali šta se krije u silnim bočicama i teglicama u vašem kupatilu? Ova aplikacija upravo to otkriva. Think Dirty će vam ukazati na potencijalno toksične sastojke koje bi trebalo da izbegavate.

Sledeći put kada krenete u kupovinu, prvo skenirajte proizvode i proverite da li sve što završi u vašoj korpi zaista jeste bezbedno za vašu kožu.

https://www.instagram.com/p/BzdORkUjP1X/

UV index Forecasts

Ako odlučite da instalirate samo jednu od aplikacija koje smo vam predložili, neka to bude ova. Dobićete nivo UV zračenja za vaš region i podsetnike da se redovno mažete SPF-om i čuvate od sunca. Uz to, moći ćete da bolje isplanirate svoj boravak napolju tako da umanjite izlaganje zračenju i smanjite rizik od opekotina.

SkinVision

Ova aplikacija će vam analizirati faktore rizika i proceniti šansu za razvoj raka kože. Možda nije tema kojom želite da se bavite svakog dana, ali par minuta uz ovu aplikaciju vam zaista može promeniti život. Rak kože se relativno lako leči ako se utvrdi na vreme, a vrlo brzo može biti smrtonosan ako se ne registruje.

Aplikaciju je preuzelo više od 100.000 korisnika, međutim utisci su podeljeni. Osnivači kažu da su do sada otkrili više od 27.000 kancera kože, a plan im je da tehnologiju umreže sa zdravstvenim sistemom. Tako će se ubrzati otkrivanje problematičnih promena na koži, ali i sačuvati vreme i resursi razlikovanjem promena koje nisu ozbiljne i koje ne traže pažnju lekara.

Ipak, ako vas brine neka od promena na koži, neki mladež je porastao ili promenio boju, ili ulazi u ABCDE kriterijume, zakažite pregled kod dermatologa bez oklevanja.

iDoc24

Ovaj servis je trenutno prisutan u više od 160 zemalja i dostupan je na 7 jezika (nažalost, još uvek ne na srpskom). Oko 70% slučajeva su problemi koji se mogu rešiti bez odlaska lekaru, pa većina korisnika dobije korisne savete kako da se tretiraju sami. Preostalih 30% (oko 20.000 slučajeva do sada) dobijaju preporuku za testove koji će njima i njihovom dermatologu otkriti o čemu se tačno radi.

Servis obećava odgovor u roku od par sati, i to 24h dnevno, 7 dana u nedelji.

All Skin Diseases and Treatment

Ova aplikacija je u stvari enciklopedija oboljenja i stanja kože. U njoj ćete naći opise simptoma, fotografije, dijagnoze, tretmane, savete za prevenciju… Oboljenja su pobrojana od A do Z (na engleskom jeziku) pa je pretraživanje vrlo lako i sistematično, a uz fotografije je lakše prepoznati određena stanja i odlučiti da li je potrebno da posetite dermatologa.

Drink Water Reminder

Često govorimo o tome koliko je hidratacija važna za zdravu kožu, kako spolja tako i iznutra. Ova aplikacija će vas u redovnim intervalima podsećati da popijete po čašu vode. Najpre podesite svoj pol, godište, visinu i težinu, a aplikacija će odrediti koliko vode bi trebalo da pijete dnevno i rasporediti tu količinu na vaše budne sate. Na kraju dana uz sjajnu kožu sa umanjenim borama dobićete i osećaj satistfakcije kada ostvarite zacrtani dnevni cilj.

Crystal Derma
Crystal Derma
Tim farmaceuta, specijalista tehnologije i kozmetologije, i dermatologa piše za vas. Odgovaramo na vaša pitanja i nedoumice, analiziramo trendove i delimo sa vama savete za blistav i zdrav ten.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *