1 2 3

Nega kože za minimaliste: jednostavna rutina u samo 3 koraka

Minimalizam je trend koji je danas nemoguće zaobići. Uvukao se u sve pore života - u naše ormare, kalendare, kuće... Na internetu ćete naći na hiljade i hiljade tekstova o “kapsula-ormarima” gde ograničavate svoj izbor odeće na samo 30-ak artikala; zatim o tome kako da se rešite stvari koje vam zauzimaju prostor u domu a ne koristite ih; kako da kažete “Ne” stvarima (i ljudima) koji vas opterećuju... Zato ni ne čudi što se minimalizam pojavio i u kozmetičkoj industriji.

Minimalni dekorMeđu kozmetičkim trendovima poslednjih par godina javljaju se dva pravca - jednostavnost sa jedne strane, i kompleksne rutine nege sa druge, kao što to praktikuju Koreanke. Ako vas privlači minimalistički pristup i želite da ga isprobate, u nastavku teksta dobićete vodič koji je potrebno da prilagodite svojim potrebama. Dakle, ako već niste, prvo odredite svoj tip kože, a onda se odlučite za samo par pažljivo odabranih proizvoda koji će biti visoko efikasni i prilagođeni vašoj koži.

Razmislite i o jednostavnoj, ali personalizovanoj liniji proizvoda - ovako dizajnirana kozmetika sadrži sastojke koji su baš vašoj koži potrebni, a što se najpre ustanovi merenjem različitih parametara. Ako želite da saznate više o personalizovanoj kozmetici ili zakažete termin, pozovite nas radnim danima od 9-15h na: +381 (0) 11 243 35 85 ili +381 (0) 69 243 35 85, ili nas kontaktirajte ovde.

Dakle, da se vratimo na naš (minimalistički) vodič.

Korak prvi: čišćenje

Prvo i osnovno je uvek - čišćenje. Da uklonimo šminku, prašinu, čestice iz vazduha, bakterije, itd. Za sve tipove kože važi isti princip: izaberite sredstvo koje ne sadrži agresivne deterdžente, jer će vam oni dodatno isušiti kožu. Čišćenje dva puta dnevno, ujutru i uveče (za suvu kožu, ujutru je dovoljno umiti se).

Par puta nedeljno možete dodatno očistiti mrtve ćelije kože nežnim pilingom.

Korak drugi: hidratacija

Vlaženje kože je osnov dobre nege: ono usporava starenje, vraća koži elastičnost i otpornost ka spoljnim uticajima. Za masnu i mešovitu kožu koristite lagani serum ili krem, a za suvu teže formulacije koje će je činiti hidriranom čitavog dana. Idealno je i da krem ili serum sadrže antioksidante, kako bi se ujedno borili i protiv slobodnih radikala.

Korak treći: SPF

Antisolar DD krem

Antisolar DD (Daily Defense) je multifunkcionalni dnevni krem - pruža UV zaštitu širokog spektra, hidrira i blago tonira kožu, i usporava fotostarenje.

Bez obzira na doba godine, oblačnost, itd. Minimum je 20, mada sve više stručnjaka preporučuje SPF 30. Odaberite proizvod renomiranog proizvođača čiji stepen zaštite stvarno odgovara onom na nalepnici, a za još veću uštedu u vremenu, umesto SPF-a i podloge koristite BB krem. Tako u jednom preparatu dobijate i hidrataciju i SPF zaštitu i blago pokrivanje nepravilnosti (da li ste isprobali naš Antisolar DD krem?).

Savet za kraj

Naš predlog jeste da isprobate ovu rutinu na 3-4 nedelje, pa da onda polako uvodite jedan po jedan preparat koji inače koristite. Tako ćete tačno videti šta vam prija, bez čega možete a šta pravi vidljivu razliku na vašoj koži. Ovo je naročito korisno kod problematične kože koja često može da bude iritirana zbog pregršti preparata kojima je zatrpavamo a da toga nismo ni svesni.

Kako vam se čini ovaj pristup? Isprobajte, pa nam javite utiske!

Smoothie od borovnice

Male navike za savršen ten

Prelep ten je zasluga gena, ali i naše navike itekako utiču na izgled kože. Dobre navike neće uticati samo na vaš ten danas, već su i investicija u budućnost.

Posted in Blog and tagged , , , .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *