Devojka u prirodi

Da li mogu da koristim SPF za telo na svom licu?

Verovatno svoje lice ne negujete losionom za telo. Sa druge strane isto je tako verovatno da na plažu ne nosite dva SPF proizvoda, jedan za telo, drugi za lice. Zašto smo toliko pažljivi kada je svakodnevna nega u pitanju, a zaštitu od sunca shvatamo tako olako?

Nećemo vas i ovog puta podsećati na to koliko su UV zraci štetni po našu kožu – o tome smo već u nekoliko navrata pisali. Poenta je: odaberite kvalitetan preparat za zaštitu od sunca i nanosite ga često.

Međutim, ako se pitate zašto ne preporučujemo da koristite isti proizvod na licu i telu, objasnićemo i to.

Koža lica je tanja i osetljivija od kože tela – zato se često javljaju problemi tipa nečistoća, akni i iritacije. Debljina kože utiče i na njenu sposobnost da se odbrani od spoljnih agresora, pa je tanja koža lica izloženija napadima, bez obzira da li su u pitanju UV zraci, prašina, razni zagađivači ili iritansi.

Isto tako, koža lica je osetljivija na sastojke u preparatima koje koristimo za negu. Zato će proizvodi za telo poput gelova za tuširanje i losiona biti teže formulacije, masniji, često sa snažnim mirisom, na primer kokosa ili nekog egzotičnog voća. Ovakve formulacije su previše teške za lice, a parfemi i drugi sastojci lako mogu dovesti do iritacije kože. Takođe, teška formulacija koja je nephodna da nahrani kožu tela, može da zapuši pore i izazove bubuljice. Ništa od svega ovoga ne vodi ka lepom i blistavom tenu.

Isto važi i za proizvode za zaštitu od sunca. Sastojci koji ne smetaju koži tela, mogu izazvati iritaciju lica, naročito ako preparat nanesete i na područje oko očiju. Preparati tipa sprejeva često sadrže i alkohol koji će isušiti kožu lica i povećati rizik od iritacije.

Zato vam preporučujemo da za lice koristite preparat širokog spektra zaštite (sa UVA + UVB filterima), visokog SPF-a (najmanje 15), lagane formulacije koja će i štititi i negovati kožu lica u isto vreme.


sun_and_care_cream-50-novo-v2Sun&Care krem ima potvrđen visoki stepen zaštite od UVB (SPF 50) i UVA zračenja, a uz to je i vodootporan. 

Pored zaštite, Sun&Care krem neguje kožu zahvaljujući aktivnim supstancama:

  • ektoin,
  • ši buter,
  • vitamin E,
  • maslinovo ulje.

Ektoin je nova, prirodna supstanca, za koju je naučno potvrđeno da je prirodni faktor zaštite ćelija kože. Ovaj sastojak ima višestruko dejstvo:

  • štiti imuni sistem kože
  • štiti ćeliju u uslovima stresa kao što je UV zračenje
  • zaštita od UV zračenja
  • održava vlagu kože pod stresnim uslovima
  • povećava sadržaj vlage u koži tokom dužeg vremenskog perioda.

Sun & Care krem SPF 50 (30 ml), specijalno je dizajniran za zaštitu kože lica od sunčevih zraka leti i zimi. Pakovanje je praktično i staje u svaku tašnu, pa ga uvek možete nositi sa sobom.

 

Sun & Care

Proizvodi za sunčanje

Sun&Care proizvodi za sunčanje garantuju deklarisani stepen zaštite od sunčevog UVB i UVA zračenja, kao i visoku vodootpornost.

Antisolar DD krem

Antisolar DD krem

Antisolar DD krem je multifunkcionalni dnevni krem sa anti-age efektom, UV zaštitom širokog spektra i optimalnim hidrirajućim efektom.

Posted in Blog and tagged , , , , , , , .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *